Nieuwstraat

Fietsstraat

Het stuk Nieuwstraat tussen de Baron Dhanisstraat en de Castrodreef is een fietsstraat.

Dit sluit aan bij het voetgangersgebied van de Nieuwstraat dat uitmondt op de Grote Markt. Bovendien is er een school gevestigd met heel wat fietsende leerlingen. Een fietsstraat draagt bij tot de verkeersveiligheid. De auto is er te gast. Momenteel is het gedeelte voor de school ingericht als woonerf, wat in praktijk niet goed functioneert. Er is te veel verkeer omdat deze straat een onderdeel vormt van de circulatie in de wijk.

Omkadering

  • De Nieuwstraat krijgt voorrang op de Hoveniersstraat
  • Verplaatsen van de Kus&Rij-zone aan de overzijde van de straat
  • Verdwijnen van het statuut 'woonerf' in de Nieuwstraat
  • Er staat een herinrichting van de straat op het programma, in nauw overleg met de buurt en de school bekijken we hoe we de straat nog aantrekkelijker kunnen maken.

Wanneer

Reeds ingevoerd op 1 september 2017

 

Miniatuurvoorbeeld
Miniatuurvoorbeeld
Miniatuurvoorbeeld
Miniatuurvoorbeeld
Miniatuurvoorbeeld
Miniatuurvoorbeeld
Miniatuurvoorbeeld
Miniatuurvoorbeeld

Nieuw circulatieplan Sint-Niklaas: alle aanpassingen

Bus stadinwaarts

Businrijstrook

Er werd een nieuwe busas gelegd doorheen de Kardinaal Cardijnlaan, de Broedersstraat en de Hoveniersstraat. Binnen de contouren van de vervoersregio zal het stadsnet verder onderzocht worden.

Grote Markt

Voetgangersgebied

De zones tussen het begin van de Parkstraat en de Stationsstraat en tussen het stadhuis en de Nieuwstraat worden voetgangersgebied.

Miniatuurvoorbeeld

Stationsplein

Fietsstraat

Door de inrichting van de fietsstraat geven we een bijkomend signaal van het belang van de fiets in de stationsomgeving. Tot aan het autobusstation is de fietser voortaan koning. Dit wordt versterkt door enkel maar bestemmend verkeer langs de kant van het station te laten circuleren en een knip tussen de Kleine Laan en de Stationsstraat te installeren.

 

Miniatuurvoorbeeld