Hazewindstraat

Verder onderzoek

Het invoeren van de enkele richting staduitwaarts wordt verder onderzocht in het kader van de circulatiemaatregelen rond de Grote Markt.

Volgens het lussenplan, zullen maatregelen het doorgaand verkeer komende vanuit de Driegaaienstraat moeten tegengaan.

Omkadering

  • Circulatie in de Dalstraat - Westerplein in zijn geheel bekijken
  • Het invoeren van de enkele richting kan enkel als het niet meer mogelijk wordt om over de Grote Markt te rijden. Zo niet zal de druk op de Parklaan - Plezantstraat toenemen waardoor de stad onbereikbaar wordt.

Wanneer

Ten vroegste vanaf 2022.

 

Miniatuurvoorbeeld

Nieuw circulatieplan Sint-Niklaas: alle aanpassingen

Bus stadinwaarts

Businrijstrook

Er werd een nieuwe busas gelegd doorheen de Kardinaal Cardijnlaan, de Broedersstraat en de Hoveniersstraat. Binnen de contouren van de vervoersregio zal het stadsnet verder onderzocht worden.

Grote Markt

Voetgangersgebied

De zones tussen het begin van de Parkstraat en de Stationsstraat en tussen het stadhuis en de Nieuwstraat worden voetgangersgebied.

Miniatuurvoorbeeld

Stationsplein

Fietsstraat

Door de inrichting van de fietsstraat geven we een bijkomend signaal van het belang van de fiets in de stationsomgeving. Tot aan het autobusstation is de fietser voortaan koning. Dit wordt versterkt door enkel maar bestemmend verkeer langs de kant van het station te laten circuleren en een knip tussen de Kleine Laan en de Stationsstraat te installeren.

 

Miniatuurvoorbeeld