Breedstraat

Enkel bus, voetganger, fietser

Er komt een stop in de Breedstraat ter hoogte van het kruispunt met de Magnaliolaan

De stop zal voor minder verkeer doorheen de wijk zorgen. De Breedstraat zal worden ontlast van het snel, doorgaand verkeer en wordt zo een pak aangenamer om doorheen te fietsen. Hulpdienstenkrijgen vrije doorgang.

Omkadering

· Dit kadert in de aanpak van sluipverkeer in de Breedstraat en moet samen gezien worden met de maatregel in de Goudenregenlaan

· De stop zal goed gevisualiseerd worden

· De controle zal door een camera gebeuren, die automatisch kentekenplaten van voertuigen kan herkennen

Wanneer

De maatregel treedt in werking op 1 januari 2022. Er geldt een gedoogperiode tot en met 31 maart 2022.

Miniatuurvoorbeeld

Nieuw circulatieplan Sint-Niklaas: alle aanpassingen

Bus stadinwaarts

Businrijstrook

Er werd een nieuwe busas gelegd doorheen de Kardinaal Cardijnlaan, de Broedersstraat en de Hoveniersstraat. Binnen de contouren van de vervoersregio zal het stadsnet verder onderzocht worden.

Grote Markt

Voetgangersgebied

De zones tussen het begin van de Parkstraat en de Stationsstraat en tussen het stadhuis en de Nieuwstraat worden voetgangersgebied.

Miniatuurvoorbeeld

Stationsplein

Fietsstraat

Door de inrichting van de fietsstraat geven we een bijkomend signaal van het belang van de fiets in de stationsomgeving. Tot aan het autobusstation is de fietser voortaan koning. Dit wordt versterkt door enkel maar bestemmend verkeer langs de kant van het station te laten circuleren en een knip tussen de Kleine Laan en de Stationsstraat te installeren.

 

Miniatuurvoorbeeld