Hoveniersstraat

Enkele richting

Voor de bus wordt een busbaan in tegenrichting gerealiseerd. De fietser mag uiteraard in beide richtingen rijden.

De Hoveniersstraat is te smal voor kruisend verkeer. Door het regime van dubbele rijrichting zijn er geen voorzieningen voor fietsers. De leefbaarheid wordt hierdoor sterk aangetast. 
De Hoveniersstraat vormt een onderdeel van de sluiproute van en naar het Hendrik Heymanplein. Daarnaast is er een ernstig probleem van luchtkwaliteit. 
Een enkelerichtingsstraat heeft een positief effect op de Baenslandwijk en in het bijzonder op de Broedersstraat.  

Omkadering

  • Wegnemen van paaltjes op de voetpaden
  • Verwijderen van de parkeerplaatsen

Wanneer

Gerealiseerd in oktober 2018.

Miniatuurvoorbeeld

Nieuw circulatieplan Sint-Niklaas: alle aanpassingen

Bus stadinwaarts

Businrijstrook

Er werd een nieuwe busas gelegd doorheen de Kardinaal Cardijnlaan, de Broedersstraat en de Hoveniersstraat. Binnen de contouren van de vervoersregio zal het stadsnet verder onderzocht worden.

Grote Markt

Voetgangersgebied

De zones tussen het begin van de Parkstraat en de Stationsstraat en tussen het stadhuis en de Nieuwstraat worden voetgangersgebied.

Miniatuurvoorbeeld

Stationsplein

Fietsstraat

Door de inrichting van de fietsstraat geven we een bijkomend signaal van het belang van de fiets in de stationsomgeving. Tot aan het autobusstation is de fietser voortaan koning. Dit wordt versterkt door enkel maar bestemmend verkeer langs de kant van het station te laten circuleren en een knip tussen de Kleine Laan en de Stationsstraat te installeren.

 

Miniatuurvoorbeeld