Kruispunten op stedelijke corridor

Herinrichting

De verkeerslichtenregeling werd aangepast op de drie kruispunten in het stadshart, namelijk Moerlandstraat-Parklaan, Het Woord en het Onze-Lieve-Vrouwplein.

Naast een verminderde wachttijd zorgde dit voor een verhoging van het comfort voor de fietser op die as. Verder wordt het kruispunt Parklaan-Moerlandstraat afgestemd op de ingrepen op Tereken.

Omkadering

  • De fietsroutes zullen duidelijker worden gevisualiseerd door het aanbrengen van bewegwijzering naar trekpleisters en scholen. Op die manier zullen fietsers de meest veilige en comfortabele route kunnen volgen. 

Wanneer

De lichtenregeling werd eind 2017 uitgevoerd.

Miniatuurvoorbeeld

Nieuw circulatieplan Sint-Niklaas: alle aanpassingen

Bus stadinwaarts

Businrijstrook

Er werd een nieuwe busas gelegd doorheen de Kardinaal Cardijnlaan, de Broedersstraat en de Hoveniersstraat. Binnen de contouren van de vervoersregio zal het stadsnet verder onderzocht worden.

Grote Markt

Voetgangersgebied

De zones tussen het begin van de Parkstraat en de Stationsstraat en tussen het stadhuis en de Nieuwstraat worden voetgangersgebied.

Miniatuurvoorbeeld

Stationsplein

Fietsstraat

Door de inrichting van de fietsstraat geven we een bijkomend signaal van het belang van de fiets in de stationsomgeving. Tot aan het autobusstation is de fietser voortaan koning. Dit wordt versterkt door enkel maar bestemmend verkeer langs de kant van het station te laten circuleren en een knip tussen de Kleine Laan en de Stationsstraat te installeren.

 

Miniatuurvoorbeeld