Collegestraat / Paul Snoekstraat

Voetgangersgebied

De Collegestraat en de Paul Snoekstraat worden ingericht als autoluw gebied

Deze straten maken deel uit van de looplijn tussen de Grote Markt en de scholen, de stadsschouwburg en de academies. Op bepaalde momenten is er te veel autoverkeer en komt de leefbaarheid en de verkeersveiligheid in beide straten in het gedrang.

Omkadering

  • Slimme afbakening door camera's die automatisch kentekenplaten herkennen
  • Binnen de heraanleg van de winkel-wandellus zal deze straat een kwaliteitsinjectie krijgen
  • Alle palen worden weggenomen zodat de bereikbaarheid van de straat verhoogt wordt, zowel langs de kant van Grote Markt als langs de kant van de Hofstraat.

Wanneer

De maatregel treedt in werking op 1 januari 2022.

Verslag vergadering

Verslag vergadering Collegestraat en Kroonmolenstraat

Miniatuurvoorbeeld

Nieuw circulatieplan Sint-Niklaas: alle aanpassingen

Bus stadinwaarts

Businrijstrook

Er werd een nieuwe busas gelegd doorheen de Kardinaal Cardijnlaan, de Broedersstraat en de Hoveniersstraat. Binnen de contouren van de vervoersregio zal het stadsnet verder onderzocht worden.

Grote Markt

Voetgangersgebied

De zones tussen het begin van de Parkstraat en de Stationsstraat en tussen het stadhuis en de Nieuwstraat worden voetgangersgebied.

Miniatuurvoorbeeld

Stationsplein

Fietsstraat

Door de inrichting van de fietsstraat geven we een bijkomend signaal van het belang van de fiets in de stationsomgeving. Tot aan het autobusstation is de fietser voortaan koning. Dit wordt versterkt door enkel maar bestemmend verkeer langs de kant van het station te laten circuleren en een knip tussen de Kleine Laan en de Stationsstraat te installeren.

 

Miniatuurvoorbeeld