Sint-Jansstraat

Enkele richting

De Sint-Jansstraat wordt een enkelerichtingsstraat naar de Pastoor De Meerleerstraat. 

De Sint-Jansstraat is een onderdeel van een zoekroute naar gratis en lang parkeren binnen de stad en wordt gebruikt om het eenrichtingsstuk van de Driegaaienstraat te ontwijken.
De stad onderzoekt een herinrichting van de pleinen; gebundeld parkeren, het kwalitatief verbinden van de pleinen en ruimte en veiligheid voor de zachte weggebruikers zijn hierbij belangrijke aandachtspunten.

Omkadering

  • Onderzoek naar circulatie voor de wagens
  • Gericht zoeken naar buurtparkings voor buurt en kortparkeerders 
  • Boombakken verduidelijken de enkele richting 
  • Aandacht voor fietsveiligheid  

Wanneer

Gerealiseerd januari 2018.

Miniatuurvoorbeeld

Nieuw circulatieplan Sint-Niklaas: alle aanpassingen

Bus stadinwaarts

Businrijstrook

Er werd een nieuwe busas gelegd doorheen de Kardinaal Cardijnlaan, de Broedersstraat en de Hoveniersstraat. Binnen de contouren van de vervoersregio zal het stadsnet verder onderzocht worden.

Grote Markt

Voetgangersgebied

De zones tussen het begin van de Parkstraat en de Stationsstraat en tussen het stadhuis en de Nieuwstraat worden voetgangersgebied.

Miniatuurvoorbeeld

Stationsplein

Fietsstraat

Door de inrichting van de fietsstraat geven we een bijkomend signaal van het belang van de fiets in de stationsomgeving. Tot aan het autobusstation is de fietser voortaan koning. Dit wordt versterkt door enkel maar bestemmend verkeer langs de kant van het station te laten circuleren en een knip tussen de Kleine Laan en de Stationsstraat te installeren.

 

Miniatuurvoorbeeld